Açıklama
Bursa Uluabat Gölü kenarında Eskikaraağaç beldesinde bulunan kovanlarımızdan elde edilmektedir. Rengarenk doğal çiçeklerden gelen özel bir baldır. Hayıt, karaçalı, meşe ve çeşitli çiçeklerden elde edilmiştir. İlkbaharda ballıbaba çiçeklerinin açmasıyla sezonumuz başlar. Tırfıl çiçekleri sürekli vardır. Karaçalı çiçeklerinin açmasıyla kovanlarımızda bal birikmeye başar. Arkasından göl kenarındaki hayıt çiçekleri açar. Yaz sonunda meşe ağacı basra(ağacın yaprak ve gövdesinden gelen tatlı sıvı) yapar. Gölden tarımsal sulama yapıldığı için su çekildikçe, açığa çıkan toprakta farklı çiçekler açar. Bu bal ve polen verimini artırır. Her bitkiden gelen nektar farklı tat ve kokudadır. Sezon sonunda kovanlardan aldığımız petekleri süzeriz. Ağzınıza layık, şifa kaynağı ballarımız hazırdır. Ham çiçek balıdır. Arılar için kuluçkalıktaki balları bırakıyoruz. Kışı çıkarmaları için gereklidir.
Oda sıcaklığında(18-20°C) saklayınız. Ham bal olduğundan zamanla kristalize olabilir. Bu şekilde yenilebilir veya kavanozu 45°C sıcaklıktaki suda bekleterek çözebilirsiniz. Zamanla diastaz değeri düşer. HMF değeri yükselir. Bu değişimi hızlandırmamak için ısı ve ışıktan koruyunuz.
Uyarı: Bir yaşından küçüklere yedirmeyiniz.
Türk gıda kodeksi bal tebliğine uygundur.
Enerji ve Besin Öğeleri | 100 gr için |
Enerji | 320 kcal |
Karbonhidrat | 83,1 gr |
Protein | 0,3 gr |
Yağ | 0 |
NET: 850gr