
HAM BAL
Kendi kovanlarımızdan farklı bölgelerde elde ettiğimiz ballardır. Petekten süzdükten sonra kavanoza koyuyoruz. Hiçbir ısıl işlem yapmıyoruz. Her birinin kendine has tadı ve aroması vardır. Oda ısısında saklanabilir.
Ballarımız(Eskikaraağaç çiçek, Yozgat yayla, ıhlamur, kestane) ısıl işlem görmediğinden şekerlenebilir. 45 dereceyi geçirmeden suyun içerisinde bekleterek eski şeffaflığına getirebilirsiniz.
ESKİKARAAĞAÇ BALI: Avrupa leylek köyü kenarındaki arılarımızdan elde ediyoruz. Hayıt, karaçalı, ballıbaba, hardal, meşe yoğun olarak bulunmaktadır. Kendine has enfes bir aroması vardır. Çocuklar en çok bu balı yiyor.
YOZGAT YAYLA BALI: Yozgat Sorgun’daki babamızın kovanlarından elde ediyoruz. 1400 mt rakımdaki çiçeklerinden gelmektedir. Tadı, kokusu süperdir.
IHLAMUR BALI: Karacabey Boğaz’daki ıhlamur ve kestane ormanından elde ediyoruz. Ihlamurun yumuşak tadı, güzel kokusunu hissedersiniz.
KESTANE BALI: Uludağ’ın eteklerindeki kestane ağaçlarından elde ediyoruz. Biraz kendine has acımsı tadını alırsınız. Antioksidan değeri yüksek ballardandır. Erişkinler bu lezzeti arıyor.
MEŞE BALI: Dağyenice’deki meşe ormanından elde ediyoruz. Bu balımıza tarlamızdaki tıbbi aromatik bitkilerin balı da karışmaktadır. Anti oksidin değeri yüksektir.
ÇAM BALI: Trilye’deki çamlardan elde edilmektedir. Çiçeklerden gelen nektar da bulunmaktadır. Kendine has güzel bir lezzeti vardır.
PETEK BAL
Kovana koyduğumuz ham peteğin her iki tarafını arı kabartmaktadır. Balla doldurduktan sonra üzerini sırlamaktadır.
KARAKOVAN BALI
Peteğin tamamını arı örmektedir. Her iki yüzünü de balla doldurup sırlamaktadır. Tüm ballarımız karakovan balı değerindedir. Petekli balın depolanması, nakliyesi zor olduğu için daha çok süzme bal elde ediyoruz. Petekteki bal mumunun sağlık açısından bir faydası yoktur.
Yani yeme tercihi dışında; orijinallik, gerçeklik açısından ballarımızın farkı yoktur.