Açıklama
Yaklaşık 1300 mt yükseklikteki yayla çiçeklerinden elde edilmiştir. Babamızın arılarından gelmektedir. Kekik, geven çiçekleri ve yüksekte yetişen diğer doğal çiçeklerden gelen baldır. Elde edilen çevre organik koşullara uygundur. Kendine has aroması ve lezzeti vardır. Çocukların damak lezzetine uygun, kahvaltıda severek yedikleri baldır. Ham çiçek balıdır.
Oda sıcaklığında(18-20°C) saklayınız. Ham bal olduğundan zamanla kristalize olabilir. Bu şekilde yenilebilir veya kavanozu 45°C sıcaklıktaki suda bekleterek çözebilirsiniz. Zamanla diastaz değeri düşer. HMF değeri yükselir. Bu değişimi hızlandırmamak için ısı ve ışıktan koruyunuz.
Uyarı: Bir yaşından küçüklere yedirmeyiniz.
Türk gıda kodeksi bal tebliğine uygundur.
Enerji ve Besin Öğeleri | 100 gr için |
Enerji | 320 kcal |
Karbonhidrat | 83,1 gr |
Protein | 0,3 gr |
Yağ | 0 |
NET: 450gr