Ülkemizde arı sütü üretimi, başarıyla yapılmaktadır. Süt üretiminde yan ürün olarak ana arı larvası elde edilir. Bu larvalar ana arı üretim sistemiyle elde edilmez. Ana arı üreten arıcılar canlı; kaliteli, döllenmiş ana arı satarlar. Ana arı larvası; arı sütü üretiminde zaten yan ürün olarak elde edilmektedir. Süt üreticileri soğuk zincire dikkat ettikleri için bu ürün daha güvenilirdir. Erkek arı larvası, bazen ağır olsun diye 7 günlükten büyük hasat edilir. Arıcının bu davranışı ürünün kalitesini düşürür. Ana arı larvasında böyle bir davranış zaten olamaz.
Son derece besleyici değeri yüksek bir üründür. Erkek arı larvasıyla benzer değerlere sahiptir.

Dr. Dursun Ünal Kimdir?
Dr. Dursun Ünal, 1995’de Ankara Üniversitesi Tıp fakültesinden mezun olmuştur ve üroloji ihtisasından sonra Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde üroloji uzmanı olarak çalışmaya devam etmektedir. Arıcılığa ilgisi babası tarafından gelen Dr. Dursun Ünal, ilk kovanını 20 yıl önce almıştır ve o günden sonra gittikçe ilgisi artmıştır. Sağlık Bakanlığı’nın 2014 yılında yayınladığı Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları arasında Apiterapi‘nin yer alması ile üroloji branşındaki kısırlık, prostat ve iktidartsızlık gibi rahatsızlıkların apiterapi ile yakından ilgili olması Dr. Dursun Ünal’ı bu alana yöneltmiştir. Apiterapi konusunda çeşitli eğitimler ve seminerlere katılarak bilgilerini arttıran Dr. Dursun Ünal, eşi Biyolog Zübeyde Ünal ile arı çiftliği çalışmalarını gerçekleştirmektedir.
Dr. Dursun Ünal aynı zamanda Fitoterapi ve Akupunktur eğitimlerini de alarak çiftliklerinde eşiyle beraber tıbbi aromatik bitkiler, arı ürünleri ve çok çeşitli karışımlara sahip olmaktadırlar. Dr. Dursun Ünal, 2019 yılından beri Bursa Yüksek İhtisas eğitim ve araştırma hastanesine bağlı olarak açılan, geleneksel ve tamamlayıcı tıp merkezi(GETAT)’nde apiterapi biriminde çalışmaktadır. Apipunktur uygulamalarını hastanede yapmaktadır.