

Türkiye’de pek çok papatya türü vardır. Görünümleri birbirine çok benzemektedir. Dağyenice’deki çiftliğimizde her yıl yeni fide dikerek papatyalarımızı yetiştiriyoruz. tohumdan yetiştirmiyoruz. Çünkü; çevredeki doğal papatyalarla döllenip farkı tür olmaması için. Bazı papatyalar zehirlidir.
Papatyalarımızın çiçeklerini toplayıp, gölgede kurutuyoruz. Sindirim sistemi rahatsızlıklarında, gaz, gastritte, hafif gerginlikte sıkça tercih edilmektedir. Özellikle Almanya’da papatyadan üretilmiş onlarca gıda katkısı bulunmaktadır. Cilt için, buhar yapılarak nefes için faydalanılmaktadır. Kozmetikte kullanılan uçucu yağı, fiyat açısından gül yağıyla yarışmaktadır.
Bir bardak kaynar suya bir tutam çiçek atıp, 10 dakika sonra içebilirsiniz.


