
İzmir kekik, bilyalı kekik olarak da bilinir. Aroması çok keskindir. Ülkemizin en çok ihraç ettiği tıbbi bitkilerdendir. Üst solunum yolu enfeksiyonlarında, sindirim sistemi rahatsızlıklarında, kremlerde, virütik enfeksiyonlarda tercih edilmektedir. Baharat olarak sofralarımızın vaz geçilmezidir. Çay olarak içilebilir.
Çiftliğimizde İzmir kekiği, Başer kekiği, Tınaz kekiği, sivri kekik yetiştirmekteyiz.
Bir erişkin günde 4-6 gr kekik çayı içebilir. 1,5gr kekik üzerine bir bardak kaynar su dökülür. Ağzı kapatılıp 5-10 dakika beklenir(infüzyon). Süzüldükten sonra içilebilir. Günde 3 kez içilebilir. Gargara olarak da faydalabilirsiniz.
Bitki çaylarını hastalık için içecekseniz, öncelikle doktorunuzun tavsiyelerini dinleyiniz. Tek başına tedavi edici olarak düşünmeyiniz.